Etsitkö jotain?

lauantai 22. helmikuuta 2014

#9 Lauantain estekisat


Tänään heräsin puoli kahdeksan aikoihin ja alottelin lähtöä tallille, tosin vähän veny jostakin syystä ja olin tallilla just sillon puol yhdeksältä kun alettiin rakentamaan rataa, jonka ihme kyllä muistin parin ensimmäisen "harjottelukerran" jälkeen. Jee, hyväminä!

Radan rakennuksen jälkeen mentiin talliin laittamaan heppoja kuntoon, koska ekassa luokassa oli ne kaks osallistujaa, niin ei siihen kauaa mene.
Tuli tosiaan vähän kiire, kun en tiennyt, että kakkosluokan ratsastajien piti myös mennä samaan aikaan maneesiin, kun ekan luokan ratsastajat, joten en ehtinyt tekeen kun etuharjaan letin. Oisin varmaan ehtinyt enemmänkin, mutta Lula päätti sitten mennä piehtaroimaan just kun olin menossa hakeen sen ja omia varusteita. Tallissa oli lähtövaiheessa ihan kaoottinen tunnelma, kun ratsastajat hermoili ja ponit/hevoset kolisteli, kun puolet niistä oli jätetty sisälle, kun niin usea meni kisoihin. Päästiin kuitenkin nipinnapin ajoissa paikalle ja ooteltiin että puomiluokkalaiset sai verryteltyä ja mentyä omat radat.
Kun vihdoin 30-40cm luokkalaiset pääsi verkkaamaan, niin poni oli jo senverran kisafiiliksissä, että päätin jättää raipan heti kättelyssä pois, ja se osottautukin ihan hyödylliseks, koska muutamankerran otti veryttelyesteen jälkeen vähän vauhtia liikaakin..


 Piti saada Sannilta video mun radasta mutta eipä näkynyt, joten sitä ei nyt tähän tule. Mutta nyt tiiviisti kirjoitettuna ykköseste meni moitteetta yli, enkä jäänyt(ainakaan pahasti) jälkeen, kakkosesteestä poni yritti niin pienieleisesti ohi, ettei sitä varmaan maasta huomannut, kun se tuntui selkäänkin niin pieneltä, mutta yli mentiin silti, kolmos, nelos ja vitoseste meni hyvin, tosin väleissä otin raviin, koska neiti tuntu vähän siltä, että jos oisin antanu laukata, niin ois ottanu vähän liikaa kierroksia, toki se on hyvä että menee reippaasti, mutta mä tähtään enemmän hyvään suoritukseen, kuin nopeeseen aikaan.
Menen Lulalla nyt vielä niin kauan kun on mahdollista, ennen kuin kasvan ihan liian pitkäksi sille, vaikka olenkin nyt jo ison näköinen sen selässä. 


  ♥: Milla


torstai 20. helmikuuta 2014

What's up?

Joo, ei tullu postausta tiistaina, eikä keskiviikkona, vaan nyt.
Olin siis tiistaina koulutunnilla Mermellä, enkä nyt juuri muista tarkasti, että mitä sillä tunnilla tehtiin, joten en rupea siitä aiheesta kirjoittamaan.

Merme, kuva ei ole nykyiseltä tallilta!


Keskiviikkona en ollut tallilla, koska käytiin rautakaupassa ostamassa muoviputkia ja autotallilla hakemassa rautaverkkoa kahden gerbiilihäkin yhdistämiseksi. Tosin tätä projektia ei olla vielä saatu valmiiksi, vaan varaan joskus viikon lopulla se varmaan valmistuu, kirjoitan postausta siitä sitten.

Tänään, tai no eilen, ajattelen asian nyt mielummin niin, että vaikka nyt onkin kello jo niin paljon, että ollaan jo perjantain puolella, niin silti ajattelen että nyt on vielä torstai, koska en ole vielä mennyt nukkumaan.<-- Mikä sekasotkuselitys.. Niin, tänään olin ensin päivällä laskettelemassa Ruosniemessä ja myöhemmin tallilla. Laskettelemassa oli kivaa, ja  vaikka olinkin ensimmäistä kertaa, niin en kaatunut kertaakaan :D
Tallilla olin estetunnilla Lulalla. Ensin alkuverkaksi käynnissä itsenäistä veryttelyä, asetuksia, taivutuksia yms. Ravissa molempiin päätyihin pääty-ympyrät, joihin myöhemmin lisättiin laukannosto siten, että ympyrän loppuneljänneksellä nostettiin laukka, laukattiin pitkä sivu, jonka jälkeen harjoitusraviin ja pääty-ympyrä jne.
Veryttelyn jälkeen siirryimme hyppäämään. Yritin piirtää paintilla kuvaa, mutta ei tullut mitään, joten ette varmaan tajua _mitään_.
Ensimmäiseksi tultiin pitkän sivun lopusta, kulmasta kääntäen aika jyrkkä tie pystylle muutamaan kertaan ja sama toiseen suuntaan, mutta tässä tilanteessa käännös tuli lyhyen sivun jälkeen kulmasta. Jätettiin hetkeksi pysty "rauhaan" ja siirryttiin kentän toisessa päässä olevalle ristikolle, joka oli sijoitettu(viistoon) niin, että lähestyminen oikeasta kierroksesta tapahtui pitkän sinun loppuneljänneksen alkaessa käännytään viistoon kohti toisenpuolen uraa.(Joo, en itsekkään tajua selityksestäni mitään) ja vasemmasta kierroksesta taas pitkän sivun alkuneljänneksen alkaessa.
Yksittäishyppyjen jälkeen porukka jaettiin niin, että ensin hyppäsi minä ja toinen ratsukko ja sitten kolme muuta. Hyppäsimme siis lopuksi pariin kertaan molemmat esteet oikeasta kierroksesta peräkanaa kaarevalla linjalla. Huh, sekava selostus on nyt ohi :D
Huomenna, tai no tänään menen tallille rakentamaan rataa, puunaamaan Lulaa, sekä sen varusteita, kisoja varten. Aivan oikein, menen lauantaina Lulalla estekisoihin, luokkaan 30-40cm, sillä puomiluokassa se keskittyisi vain siihen kisajännitykseen, jonka se purkaa hyppimällä, pomppimalla ja loikkimalla ympäriämpäri. Toivottavasti tulee ruusuke, joka onkin aika todennäköistä, koska arvostelu on A.1.0 -eli puhtaasti menneet palkitaan, vaikken voikkaan varmaksi, koska usein jännitän niin paljon radan unohtamista, jota harvemmin tapahtuu, että unohdan ratsastaa kunnon reitit esteille, sekä joko lakkaan ratsastamasta, eli en vie sitä kunnolla esteelle asti, jolloin se valitsee ennemmin ohimenon, kuin hyppäämisen tai vaihtoehtoisesti yritän ratsastaa sen läpi esteen, kuvainnollisesti. Kirjoitan ehkä postauksen perjantaista, ja lauantaina kirjoitan varmasti kisoista.
♥: Milla  

lauantai 15. helmikuuta 2014

Haaste!


 Kyseisen haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset: Jokaisen haastetun pitää...

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Kertoa 11 asiaa itsestään.

2.  Vastata haastajan 11 kysymykseen.

3. Keksiä 11 uutta kysymystä uusille haastetuille.

4. Haastetun  tulee haastaa 11 uutta blogia, joilla on alle 200 lukijaa.

5. Muistakaa, ettei takaisin haastamista!

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ensin faktat minusta..

1. Olen neljätoista vuotta vanha tyttö Satakunnasta.

2. Lempieläimiäni ovat hevoset( yllätysyllätys!), kissat ja gerbiilit,

3. Tykkään kirjoittaa, esim. tarinoita, novelleja, blogia.. 

4. Harrastan ratsastusta. 

5. Käyn hyvällä tallilla, jolla käy ihan mahtavia ihmisiä! 

6.Mulla on ollut vuokris, joka on edelleen mun hoitohevonen.

7.Mulla on viisi ruusuketta, joista neljä on kaikki palkitaan - tai sijoittuneet palkitaan -luokasta ja yksi on virallisista koulukisoista, sinivalkonen voittoruusuke!

8. Tykkään lukemisesta.

9. Mulla on tosi monia tulevaisuuden haaveita, kuten esimerkiksi valmentaja, ratsuttaja, ratsastuksenohjaaja, hevoshieroja, kirjailija, astronomi, eläinkauppias... Kyllä näitä riittää :D

10. Mulla on lemmikkeinä kaksi kissaa ja kaksi gerbiiliä.

Ja sitten kysymyksiä minulle: 


1. Lempieläin? 
Tossa jo aikasempaakin tuli, mutta hevonen, kissa ja gerbiili.
 
2. Lempi kouluaine? 
Kuvis :)
 
3. Harrastatko ratsastusta? Jos harrastat, niin miksi? 
Harrastan joo,  jotenkin kavereiden kautta innostuin. 
 
4. Minkä tyyppinen ratsastaja olet? Esim. Estepainotteinen? 
Hm.. Esteetkin sujuu, mutta oon jotenkin kiinnostunut hitusen verran enemmän koulusta, tai no, emmätiiä.
 
5. Missä käyt ratsastamassa?
Tällähetkellä Porin Ratsastuskeskuksessa. 
 
6. Onko sinulla oma hevonen? Jos ei, niin haluaisitko? 
Ei oo ja haluisin ehkä (:

7. Missä asut? 
Kotona, hehheh. Porissa siis.
 
8. Lempi valokuvasi? 
Aika monia, ja kaikki on kamerassa...
 
 9. Yksityistalli vai ratsastuskoulu? 
Vastaan molemmat, molemmissa on omat hyvät ja huonot puolet.

10. Talvi vai kesä? 
Molemmat, talvella huomaa, kuinka tykkääkään kesästä ja toisinpäin.

11. Oletko ikinä ajatellut lopettavasi ratsastuksen? Miksi?
En oo, sellasta tilannetta ei oo tullu koskaan, enkä usko, että tuleekaan ihan lähiaikoina :) 

Kysymykset haastetuille: 

1. Montako kertaa oot lentäny hevosen selästä?
2. Mieleenpainuneimmat hevoset?
3. Kauanko oot harrastanut ratsastusta?
4. Ootko koskaan aatellu lopettavas ratsastusta? Miksi?
5. Hauskimmat/ihanimmst/parhaimmat hetket hevosten kanssa?
6. Este-, koulu-, lännen-, vai maastoratsastus? Entäpä raviala? Miksi?
7. Hoito/vuokra/omat hevoset?
8. Monellako eri tallilla olet enemmän kuin yhden kerran käynyt? Millä?
9. Mitä eläimiä sulla/perheelläs on?
10. Ensimmäinen hoitohevonen?
11. Miten kiinnostuit ratsastuksesta?

Haastan: 
 

Ps. Meen tiistaina ratsastamaan, joten ellei toisin käy, niin palaillaan tiistaina tai keskiviikkona! 
♥: Milla